SINOPSI

La Guerra Civil en Color, la mirada de los historiadores és una sèrie documental de 3 episodis de 44 minuts de durada cadascun d’ells on 18 historiadors de referència mundial debaten sobre la història de la Guerra Civil Española a partir de les imatges acolorides per a la sèrie España dividida, la guerra civil en color.

La mirada de los historiadores analitza, entre altres qüestions, les causes i l’origen de l’esclat de la guerra, les diferències entre els dos exèrcits, les divisions dins del bàndol republicà i la unitat dins del bàndol dels revoltats, el paper de l’Església, la repressió a la rereguarda, la fam i les penúries, els esdeveniments de l’Alcázar, Guernika, Paracuellos, els fets del maig de 1937, la matança de Badajoz o la personalitat de Franco, Azaña, Negrín o Durruti.

El resultat és una reflexió polifònica que enriqueix el projecte de España dividida, la guerra civil en color.

Al llarg d’aquests 3 capítols es podran sentir veus tan enteses com les de: Antony Beevor, Julián Casanova, Santos Juliá, Ángel Viñas, Josep Fontana, Ángel Bahamonte, Enrique Moradiellos, Juan Pablo Fusi, Enrique Ucelay Da Cal, José Luis Ledesma, Fernando G. De Cortázar, Nigel Towson, Fernando Puell, Michael Alpert, Mercedes Cabrera, Hilari Raguer, Jesús de Andrés, o Mary Nash.

UNA PRODUCCIÓ DE
PER A
COL·LABORADORS