SINOPSI

L’any 2006 el FC Barcelona i UNICEF van signar una aliança global per permetre el desenvolupament de programes de  suport a milers d’infants que viuen en situacions de vulnerabilitat a tot al món.

L’equip ideal explica la història de cinc nois i noies de Ghana i de com l’esport els ajuda a ser millors persones a través d’aquests programes. El documental se centra en el dia a dia de la Joyce, la Bernice, la Salamatu, en Bawa i en Benjamin. Tots ells tenen entre 12 i 18 anys, procedeixen d’extractes socials pobres i fan algun tipus d’esport. I és, precisament, aquesta pràctica esportiva el que els permet assumir una sèrie de valors com el treball en equip, l’esforç, la disciplina o l’acceptació de la derrota, entre d’altres.

Per explicar la importància educativa de l’esport, a més dels cinc protagonistes, L’equip ideal també compta amb la participació de diferents experts (mestres, responsables d’ONGs, personal d’Unicef, familiars dels protagonistes, etc.) i de Carles Puyol, capità del primer equip de futbol del Barça.

L’equip ideal també ens situa en el context social i econòmic en què viuen els seus protagonistes, ja que aborda aspectes com la pobresa, el treball infantil, les mancances materials a les escoles, l’absentisme dels professors o les malalties de transmissió sexual.

UNA PRODUCCIÓ DE
PER A