SINOPSI

Anna Maria Martínez Sagi va ser l’any 1934 la primera dona en formar part de la junta directiva del FC Barcelona. Tenia 27 anys i encarnava un model de dona independent i moderna. Va ser
esportista, poeta i periodista. La seva militància feminista i republicana li va costar enfrontaments i exili.

La Sagi, una pionera del Barça recupera la memòria d’una persona tan extraordinària com oblidada. Nascuda en un família benestant, ja lligada al Barça dels primers temps, Anna Maria Martínez Sagi va aprofitar el moment històric excepcional de la segona república per desafiar les convencions i lluitar per la independència pròpia i, per extensió, de les dones.

En el documental l’actriu Anna Sahun es posa en la pell d’Anna Maria Martínez Sagi. Recorre les seves passes i busca qui la va conèixer i qui va estudiar la seva obra per tal d’entendre qui era i poder-la representar millor. Un format que combina documental i ficció per apropar-nos a una dona pionera del seu temps.
El FC Barcelona recupera la seva memòria amb la docu-ficció  La Sagi, una pionera del Barça que ha coproduït juntament amb Televisió de Catalunya i Minoria Absoluta.

UNA PRODUCCIÓ DE
PER A
COL·LABORADORS