SINOPSI

Veure, a tot color, escenes reals i en moviment de l’Espanya del franquisme es clau, però també ho és saber interpretar-les segons el context històric, polític i social en el que es van produir. Per aquest motiu, deprés de l’emissió de cada capítol d’España después de la guerra: el franquismo en color,  DMAX ofereix La mirada de los historiadores, un programa especial d’1 hora de durada, en el que més d’una vintena d’historiadors, aacdèmics i politòlegs analitzen i contextualitzen les imatges dels esdeveniments narrats en cadascún dels capítols.

Un grup molt variat d’experts entre els que figuren noms tan reputats com el catedràtic d’Història Social, Santos Juliá – que exerceix a més com a assessor històric de la sèrie-, l’escriptor i hispanista britànic Paul Preston i el capellà i historiador guardonat amb el premi Nacional d’Història 2008, Fernando García de Cortázar. Des del punt de vista dels experts, els espectadors coneixaran les causes i conseqüències dels episodis claus que van marcar la dictadura de Franco, els factors i personatges que van jugar un paper  clau a la història recent i com aquests fets van influir en la societat durant 4 dècades.

Altres experts que participen al programa són: Enrique Moradiellos, Javier Rodrigo, Carme Molinero, José Álvarez Junco, Pilar Toboso, Alberto Reig Tapia,  Carlos Collado Seidel, Gutmaro Gómez Bravo, Antonio Cazorla Sánchez, Carme Molinero, Jesús Palacios, Jordi Canal, Manuel Ros, Elena Martínez Ruiz, Mariano Sánchez Soler, Joan Maria Thomas, Miguel Martorell Linares, Sebastian Balfour, Juan Avilés Farré i Mary Nash.

UNA PRODUCCIÓ DE
PER A