SINOPSI

España dividida, la Guerra Civil en color, és una sèrie documental de tres episodis de 45 minuts en els que per primera vegada al nostre país, el material original de la col·lecció de la Guerra Civil de la Filmoteca Española, ha estat restaurat i colorejat.

Entre juliol de 1936 i abril de 1939 Espanya es va dessagnar en una guerra civil que va causar centenars de milers de morts i mig milió d’exiliats. La guerra va començar amb un cop militar, i va ser la conseqüència de dos fracassos: el dels golpistes per derrocar el govern immediatament, i el de la República per neutralitzar la sublevació. La guerra es va patir al front i a la reraguarda, on la repressió es va cobrar milers de víctimes. Els sublevats van comptar des del primer moment amb el recolzament de Hitler i Mussolini amb armes i tropes. La República, en canvi, va comptar amb ajuda soviètica, mentre les potències democràtiques s’inhibien. Aquesta soledat, més la divisió política i la ineficàcia militar, van determinar la derrota republicana i la victòria total de Franco.

Produït per a la cadena DMAX en col·laboració amb VEO TV i la Filmoteca Espanyola, aquesta sèrie és una oportunitat única per veure i entendre el que va succeir a Espanya durant un dels successos més obscurs de la seva història contemporània.

UNA PRODUCCIÓ DE
PER A
COL·LABORADORS