SINOPSI

España después de la Guerra. El Franquismo en color és una producció  de Minoria Absoluta per a Veo Televisión i DMAX que ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’ICAA i la Filmoteca Espanyola.

Aquesta sèries la formen 4 episodis de 44 minuts de durada, i s’ha pogut portar a terme gràcies a l’accés als fons documentals preservats a la Filmoteca Espanyola, el més important dels quals és el NO-DO. Actualment la col·lecció completa del NO-DO està preservada a la Filmoteca Espanyola en un estat de conservació impecable. Això ha permès a l’equip d’España después de la Guerra. El franquismo en color accedir a aquest material a partir de les seves còpies originals i obtenir així les imatges directament del material fotoquímic en 35 milímetres.

A més dels noticiaris del NO-DO s’ha treballat amb altres arxius dels fons de la Filmoteca Espanyola com, per exemple, l’Arxiu Històric, documentals en blanc i negre, documentals en color i la revista Imágenes.

L’equip de documentació ha buscat i obtingut imatges de molts altres fons fílmics com són la Filmoteca Basca, la Filmoteca de Catalunya, REUTERS, NARA, OTAN Archives o British Pathé. També s’ha fet un un laboriós procés de recerca de fotografies, premsa i documents procedents d’agències i mitjans com: EFE, ABC, ALBUM, La Vanguardia, Arxiu General de l’Administració,  l’Arxiu de Salamanca o la Fundación 1 de mayo.

Per a la realització d’aquest projecte ha estat necessari un equip de 40 persones que durant un any i mig han revisat més de 750 títols dels fons de la Filmoteca Espanyola. S’han realitzat més de 1750 estudis de degradació acètica sobre el material original. S’han restaurat més de 180.000 metres de pel·lícula. S’han invertit més de 250 hores per escanear a 4K, i s’han digitalitzat 300 minuts. S’han restaurat digitalment més de 250 mil fotogrames i s’han acolorit 300 mil fotogrames. Per a aconseguir el color més fidel i precís del material s’han necessitat unes 25 mil referències documentals.

Durant l’any i mig que ha durat el procés de producció s’han visionat més de 60 bobines i reportatges inèdits, alguns dels quals, formen part del muntatge final de la sèrie. Entre ells, imatges sobre la Marcha Verde, les convalecències hospitalàries de Franco o les últimes imatges en un acte oficial.

L’equip també ha pogut localitzar reportatges sobre la música, al moda, les platges i el turisme de l’època, unes imatges que mai havie vist la llum fins ara.

Aquest projecte dóna continuïtat a la sèrie España Dividida, la Guerra Civil en Color -que ses va emetre a més de 170 països a través dels canals de Discovery Network-, i és una clara aposta per part de DMAX i VEO TELEVISIÓ per a seguir produint  sèries documentals historiques i productes de qualitat que tinguin la capacitat de ser exportats mundialment.

 

UNA PRODUCCIÓ DE