En Minoria

Minoria Absoluta engega un nou projecte, el web EN MINORIA (enminoria.com), un nou canal de comunicació. Una finestra que generarà contingut específic per internet. La forma de consumir productes audiovisuals està canviant, el consum de vídeos a les xarxes s’està convertint en l’opció preferida en busca d’entreteniment.

Es per tot això que Minoria Absoluta aposta  per la producció audiovisual pensada, escrita i produïda per ser consumida única i exclusivament a través de les xarxes socials.

EN MINORIA vol ser un altaveu al servei dels nous creadors per presentar els seus projectes tots ells relacionats amb el món de l’entreteniment.

 • Creiem en Internet.
  Perquè Internet és una tele, una sala de cinema i un teatre. Perquè hi cap tot i hi cabem tots. Perquè tothom us pot veure i tothom hi pot crear.
 • Creiem en la bogeria.
  Perquè les coses normals ens avorreixen. Perquè les grans idees comencen amb petites absurditats. Perquè volem veure de què sou capaços.
 • Creiem en la gent.
  Perquè som una comunitat de creadors entusiastes. Perquè Internet té sentit si escoltem el que voleu dir. Perquè serà la vostra plataforma.
 • Creiem que no hi ha gèneres
  Perquè ens agrada l’humor i la ciència ficció i el drama i els documentals i la realitat virtual i els thrillers i l’acció i l’esperpento. Perquè tots fem de tot i consumim sense fronteres.
 • Creiem en les coses que són de veritat.
  Perquè internet és la cultura de l’autenticitat. Perquè no ens agrada si no ens ho creiem. Perquè ja hi ha massa gent copiant a la tele.
 • Creiem en el talent.
  Perquè sabem que hi ha creadors genials que ningú coneix (encara). Perquè volem mostrar talent desconegut. Perquè volem treballar amb els millors.
 • Creiem en l’entreteniment.
  Perquè ens apassiona divertir-nos. Perquè canviaran els mitjans però seguirem gaudint amb els productes ben parits. Perquè ens ho volem passar bé.
 • Creiem en l’esforç.
  Perquè som uns guerrillers. Perquè junts podem fer projectes millors.
 • Creiem en el risc.
  Perquè ha passat el temps de ser convencional. Perquè les coses noves incomoden, però obren portes. Perquè volem descobrir el que consumirem la propera dècada.

El món d’ahir

El món d’ahir és una publicació trimestral dedicada a la història d’autor. Es mou en un espai híbrid entre la literatura, el periodisme i l’assaig, i pretén reivindicar el plaer de llegir història com el què és: una aventura i un retrat de la condició humana al llarg del temps. “Història d’autor” que pren com a referència l’obra de Zweig, d’aquí el títol de la capçalera. Aquesta publicació neix amb la voluntat de  convidar les millors firmes del panorama català, espanyol i internacional per a que escriguin sobre història, encara que no ho hagin fet mai i també vol  rescatar la història en primera persona (cròniques, dietaris, memòries) així com també seleccionar textos de primer nivell dels autors que han escrit sobre temes històrics amb vocació literària.

La publicació es pot adquirir a elmond’ahir.cat, tant els números per separar  com també amb subscripcions anuals. També, es pot comprar directament en llibreries, de moment:

Llibreria Calders, La Central, Documenta, Laie, Alibri, Nollegiu, La impossible (totes a Barcelona), Saltamartí Llibres (Badalona), L’Espolsada (Les Franqueses), 22 (Girona), Dòria (Mataró), Caselles (Lleida) i La Temerària (Terrassa).

Astrakan

Astrakan és una col·lecció editorial  d’humor i sàtira engegada per Minoria Absoluta i el segell Columna. El seu títol, Astrakan, uneix dos condicionants indispensables: és el nom d’una ciutat de l’est d’Europa –seguint la tradició de Polònia i Crackòvia– i és una paraula que remet a ‘astracanada’, una derivada de l’humor.

La col·lecció vol tornar a l’humor reposat i combinar obres de creació inèdites amb èxits internacionals, fins i tot reedicions de clàssics o d’altres gèneres que no siguin novel·la.

El primer títol d‘Astrakan és Ha tornat, una novel·la de Timur Vermes que ha aixecat polèmica a Alemanya. És una sàtira sobre Hitler que desmitifica el pervers personatge i imagina un hipotètic retorn del cap nazi a Europa el 2013.

El segon títol publicat és Tria la teva crisi de Júlia Cot i Jordi López Casanovas. Una revisió dels clàssics familiars de Tria la teva aventura que vol retratar amb humor – i no pas fals optimisme – aquesta generació perduda que s’ha vist atrapada en un context històric excepcional.

Casals, la força d’un silenci

A mitjans dels anys 40, Pau Casals és considerat el millor music del moment. Viu exiliat a Prada de Conflent, des d’on intenta ajudar les famílies republicanes amb necessitats, i on sovint ha de protegir-se de la Gestapo que controla la zona. Un cop acabada la guerra, Casals té l’esperança que la victòria aliada suposarà també la fi de la dictadura franquista a Espanya. Però els desitjos de Casals no es compleixen i, en conseqüència, El mestre decideix no tornar a tocar en públic mentre Franco continuï al poder i les potències occidentals no es determinin a forçar la seva caiguda. Mentrestant, malviu de donar classes a alumnes de violoncel. Un d’aquests alumnes, un noi  francès anomenat Pierre, se sent especialment afectat pel fet que un mestre com Pau Casals no ofereixi el seu talent al món. El jove intentarà convèncer el músic que es repensi la seva protesta, argumentant que un concert seu tindria tant ressò que li serviria encara més per cridar l’atenció sobre la injusta situació del seu país. Enmig d’aquest panorama, l’any 1950, coincideix la circumstància que se celebra el 200 aniversari de Bach. Com sigui que Casals és la màxima autoritat en Bach, als precs de Pierre s’afegiran la insistència d’un destacat grup de músics, amics i deixebles del mestre, com ara el famós violinista Alexander Schneider, que aconseguiran fer-lo canviar d’opinió.

L’argument definitiu que farà que Casals torni a tocar és la idea, atrevida i estrafolària, de fer venir els millors músics del món a Prada per celebrar allí el concert d’homenatge a Bach. Un esdeveniment que serà tot un gran èxit mundial. Aquest serà, també, el primer pas perquè Casals reprengui l’activitat pública i, amb poc temps, es converteixi en un abanderat de la causa de la llibertat a tot el món.

Aquesta pel·lícula és una ficció basada en fets reals.

Casals, la força d’un silenci és una tvmovie produida per MinoriaAbsoluta, TVC-Televisió de Catalunya i Euskal Telebista amb guió de Jordi Vallejo i Maria Jaén, direcció de Manel Huerga i protagonitzada per Joan Pera, Nao Albet, Carme Sansa i Marc Cartes.

 

Polònia

Polònia és un espai d’humor basat en l’actualitat política. Cada setmana fa una anàlisi de l’actualitat a través d’un seguit d’esquetxos on els protagonistes són els polítics, periodistes i personatges mediàtics. Polònia es va estrenar a TV3 el 16 de febrer de 2006. Ha guanyat diferents premis: el 2007 va obtenir el Premi Ondas al millor programa de televisió local, el 2011 va obtenir el Premi ATV al millor maquillatge, el 2012 va obtenir el Premi Zapping al millor programa d’entreteniment. Actualment s’està emetent la 12a temporada.

 

La Víctor

La Víctor és una docuficció produïda per Minoria Absoluta i TVC-Televisió de Catalunya. L’actriu Míriam Iscla rep l’encàrrec d’interpretar el personatge de Víctor Català, del qual només sap que era una dona i que escrivia. Per obtenir informació que l’ajudi a posar-se a la pell de l’escriptora, inicia una ruta que la portarà a entrevistar-se amb les persones que millor coneixen el pensament i l’obra de l’autora empordanesa.

A mesura que l’actriu comença a endinsar-se en el món de Víctor Català, la veurem transformar-se en el personatge i reaccionar davant de les informacions que exposen els entrevistats, ja sigui per confirmar-les o per respondre-hi.

El documental anirà construint, d’aquesta manera, l’enigmàtic personatge d’aquesta dona, Caterina Albert, que va haver d’amagar-se rere un nom d’home, Víctor Català. Una pionera que, potser sense saber-ho, va obrir camí per totes les dones que volen defensar la seva vocació.

España en dues trinxeres, la Guerra Civil en color

A partir del material elaborat per a la realització de la sèrie documental España dividida, la guerra civil en color -que estrena Dmax-,  s’ha fet un llargmetratge, que porta per títol Espanya en dues trinxeres, la Guerra Civil en color i  que es podrà veure a diferents cinemes a partir del divendres 28 d’octubre. Prèviament a l’estrena es farà un passi al cinema Doré de Madrid, el 25 d’octubre i un altre passe al cinema Verdi de Barcelona el dimecres 26.

Espanya en dues trinxeres, la Guerra Civil en color és un llargmetratge  documental en què, per primera vegada a Espanya el material d’arxiu original de la Guerra Civil ha estat digitalitzat a 4K i acolorit per obtenir un material únic que mostrarà la Guerra Civil com mai abans s’havia vist: en color.

Un equip format per més de 50 persones ha treballat durant un any i mig, sota la direcció de Francesc Escribano i Lluís Carrizo, per aconseguir una obra audiovisual que narra d’una forma objectiva una de les èpoques més obscures de la història  contemporània d’Espanya.

Aquest llargmetratge ha estat possible gràcies al laboriós procés de selecció, digitalització i acoloriment d’entre els més de 450 títols de la guerra civil espanyola que s’han conservat.

Crackòvia

Crackòvia és un programa d’humor de Televisió de Catalunya presentat i dirigit per Joan Rufas  i centrat en el món de l’esport, sobretot en el futbol amb una atenció especial al Barça, Madrid i Espanyol. Cada setmana l’actualitat esportiva té la seva rèplica la nit dels dilluns. Actualment s’està emetent la 9a temporada per TV3-Televisió de Catalunya.

La Familia Irreal

L’espectacle teatral La familia irreal, el musical es va estrenar el novembre del 2012 al Teatre Victòria de Barcelona i va estar en cartellera fins al gener de 2014. Una producció de Minoria Absoluta i Dagoll DagomLa familia irreal, el musical explica les desventures de la família reial espanyola quan es veu desposseïda del seu tron, com afronten el dia a dia d’una família normal i corrent, tot això esquitxat amb molt d’humor i números musicals. La familia irreal, el musical va abaixar el teló definitivament el gener del 2014 després de més de 300 funcions i 200.000 espectadors.

Polònia, El Musical

L’espectacle teatral Polònia, el musical està dirigit per Xavier Ricart, incorpora a la plantilla habitual del Polònia de TV3, alguns membres de la qual ja vam poder veure a La Família Irreal: Bruno Oro, Queco Novell, Ivan Labanda, Mireia Portas, Xavi Serrano, Agnès Busquets, David Olivares i Anna Bertran.

L’acció ens situa en el moment decisiu en què Artur Mas i els líders polítics proconsulta intenten arribar a un acord sobre el futur polític del país. La cimera, que té lloc en un hotel, s’enfronta a múltiples dificultats. Rajoy i Esperanza Aguirre estan disposats a tot per fer-la fracassar.

En la creació del text hi figura el dramaturg Jordi Galceràn  juntament amb els guionistes del Polònia: Jaume Buixó, Julia Cot, Pau Escribano i Toni Soler.

Polònia, el musical es va estrenar el novembre del 2014 al teatre Poliorama i ha estat en cartellera fins al maig del 2015.

Astronautes, Houston tenim un cadàver!

Astronautes, Houston tenim un cadàver!  una comèdia de nova creació escrita per Rafel Barceló i Jordi López Casanovas, guionistes de l’equip de Minoria Absoluta que han treballat principalment en programes tan emblemàtics com són Polònia i Crackòvia de TV3.

Els tres primers astronautes a arribar a la lluna, Armstrong, Collins i Aldrin, estan de tornada al centre espacial de la NASA a Houston, preparats per passar la quarantena però sorprenentment no han tornat sols, dins de la nau ha aparegut un cadàver calcinat… Aquest és el punt d’arrencada de Astronautes.

Els protagonistes són els actors Queco Novell (Neil Armstrong), David Olivares (Michael Collins), Mireia Portas (agent especial de la NASA i altres), i Xavier Serrano (Buzz Aldrin), habituals en els espais d’humor televisius, Polònia i Crakòvia, també han format part de dues de les produccions teatrals anteriors de Minoria Absoluta: La Família Irreal i Polònia, el musical, aquest cop però no faran paròdia política ni imitacions. La direcció d’aquest espectacle anirà a càrrec de Xavier Ricart.

 

Hazte Banquero

Minoria Absoluta ha coproduït  amb Conservas una creació de Xnet i 15MpaRato: l’obra de teatre Hazte banquero. Targetes Black: tot el que van voler amagar-te explicat amb les seves pròpies paraules.

Aquesta peça de “teatre de dades” es troba entre el teatre documental, el drama realista i la comèdia per narrar una part fonamental de la història contemporània espanyola.

Dirigida per Simona Levi i protagonitzada pels actors Josep Julien, Albert Pérez, Elies Barberà i Agnès Mateus,  a partir de textos i documents periodístics inclosos en la causa que 15MpaRato Va impulsat, l’obra fa un recorregut pels esdeveniments que expliquen com es va crear això que anomenen “crisi”, aturant-se en els detalls “que no van voler explicar-nos”. L’adaptació és de Simona Levi i Sergio Salgado a partir de textos realitzats pel grup d’informació periodística i de supervisió legal del projecte Xnet.

Hazte Banquero. Targetes Black: tot el que et van voler amagar-te explicat amb les seves pròpies paraules es va estrenar el juliol de 2016 al Teatre Poliorama dins del Festival Grec 2016.