Megaestructuras: Sagrada Familia

Megaestructuras: Sagrada Familia Com es construeix una catedral de pedra en ple segle XXI?

Quan estigui acabada, la Sagrada Família de Barcelona serà l’església més alta del món. Es va començar a construir fa 136 anys, però encara falta un terç per edificar. Cap altre construcció porta tant temps en construcció. Ara, una tècnica molt avançada, multipilca per deu el ritme de construcció de l’obra i marca un nou repte: acabar el 2026 coincidint amb el centenari de la mort d’Antoni Gaudí. Ara mateix, s’estan aixecant les sis torres centrals. S’arribarà a temps?

Megaestructuras: Sagrada Familia mostra el repte que suposa aixecar una catedral de pedra, en ple segle XXI, enmig d’un entorn urbà, com és el centre de Barcelona amb la dificultat afegida dels milers de visitants que cada dia van a admirar aquesta monumental obra arquitectònica.

Aquest documental produït per  Minoria Absoluta per a National Geographic es podrà veure la tardor de 2018 a Espanya i també a nivell mundial a través de la xarxa de canals internacionals de National Geographic, distribuïda a 172 pïsos i 43 idiomes.

Ciutadà Novell

 Ciutadà novell és una sèrie documental de 10 capítols, per a Betevé, que ensenya el funcionament dels serveis públics, llocs emblemàtics i entitats representatives de la ciutat de Barcelona. Queco Novell visita diferents llocs de la ciutat per conèixer com funcionen aquests espais, com són els professionals que hi treballen i que fan que tot rutlli. El ciutadà Novell pregunta i acompanya els treballadors i protagonistes en el seu dia a dia i ens descobreix les històries humanes que hi ha darrera de cadascun d’ells.

En Queco Novell visita llocs tan emblemàtics i necessaris per a la ciutat com són, entre d’altres:  el zoo, l’hospital de la Vall d’Hebron, Mercabarna, el cementiri de Montjuïc, els transports municipals, el Gran Teatre del Liceu …

Ciutadà novell és una producció de Minoria Absoluta per a Betevé.

Una vez al año

Una vez al año, és una comèdia romàntica protagonitzada per David Janer i Silvia Marty que dirigeix Héctor Claramunt, que també n’ha fet l’adaptació del text.

La seva versió original, Same time, next year,  va superar les 1.400 representacions a Broadway.

L’any 1975, després de passar una primera nit junts a un hotel, dos amants decideixen continuar la seva relació secreta, només es trobaran una vegada a l’any, en el mateix lloc, el mateix dia, a la mateixa habitació d’hotel, mentrestant, la resta de les seves vides continua, amb els seus respectius matrimonis i fills.  Durant els següents 25 anys, hauran de fer front a l’evolució que experimentaran les seves respectives llars i al mateix temps, adaptar-se als canvis socials i històrics que també afecten les seves vides.

L’espectacle, de dos actors, juga entre la comèdia i el drama romàntic en sis escenes que expliquen l’evolució emocional dels personatges de forma absolutament conectada amb el moment històric i social que estan vivint.
L’adaptació de la nova producció que transportarà als dos protagonistes, David Janer i Silvia Marty, a l’Espanya d’entre 1975 i 2000, amb l’objectiu d’apropar la història al públic a través d’una major proximitat amb els esdeveniments històrics, socials i culturals d’aquells anys.

Una vez al año arriba al  Teatro Marquina de Madrid per fer temporada aquesta primavera. Funcions a partir del 16 de març de 2018.

Un vasco en Polonia

L’actor Gorka Otxoa, es trasllada a Catalunya per repassar els últims esdeveniments succeïts de la mà dels personatges del programa Polònia. Humor i rigor periodístic per ajudar a entendre les claus de les properes eleccions catalanes.  Gorka Otxoa fa un recorregut per diferents espais de la ciutat de Barcelona i pel plató de Polònia intercalant alguns sketxs i entrevistes amb diferents periodistes que donen la seva visió de la situació que es viu a Catalunya: Mónica TerribasCarles Francino, Neus Tomás, Enric Juliana i Glòria Serra.

Un vasco en Polonia és una producció de Minoria Absoluta per a ETB2.

 

Patria(s) Catalunya, manual d’instruccions

A Patria(s) Catalunya, manual d’instruccions,  Queco Novell, periodista i actor, que fa de Carles Puigdemont i Mariano Rajoy al programa Polònia de TV3,  fa un recorregut a través de la situació política que estem vivint a Catalunya amb l’ajuda de Jordi Évole, Antoni Bassas, Jordi Basté, Artur Mas, Ada Colau, David Fernández, Miquel Iceta, Jordi Turull, Pilar Rahola, Xavier Sardá, Carlos Carrizosa o Enric Millo, així com amb persones anònimes que han viscut els diferents successos en primera persona.

Un documental d’actualitat que ajudarà a entendre el que està passant a Catalunya.

Patria(s) Catalunya, manual d’instruccions és una producció de Minoria Absoluta, ETB – Euskal telebista i Betevé – Televisió de Barcelona.

Està Passant

Està passant és un informatiu satíric que analitzarà les claus de l’actualitat cada dia, durant 45 minuts, en la franja anterior al Telenotícies Vespre.

El programa, presentat per Toni Soler, ens apropa als principals temes del dia, en una tardor que es preveu intensa, amb especial atenció a l’actualitat política i al seguiment dels mitjans de comunicació i les xarxes socials. Tot plegat, sense renunciar a la sàtira que caracteritza la trajectòria de l’equip de Minoria Absoluta.

Soler està  acompanyat en el plató per Òscar Andreu i Jair Domínguez, dues de les veus més agosarades de l’humor a Catalunya. El programa també compta amb l’Elisenda Carod, la reportera que va allà on estan passant les coses i ho explica.

Com hem canviat

L’any 1992, Televisió de Catalunya va produir el documental Un any a pagès, en què seguia la vida d’una família de pagesos de la Vall d’en Bas -la família Carrera-, durant tot un any i que es va poder veure dins de l’espai 30 minuts de TV3. Ara, vint-i-cinc anys després, un equip de televisió ha tornat a visitar la mateixa família per saber com està i com li ha anat, Com hem canviat explica els canvis més significatius que ha experimentat aquesta família en aquest últim quart de segle.

Com hem canviat s’emetrà per TV3 dins de Sense ficció la tardor de 2017.

En Minoria

Minoria Absoluta engega un nou projecte, el web EN MINORIA (enminoria.com), un nou canal de comunicació. Una finestra que generarà contingut específic per internet. La forma de consumir productes audiovisuals està canviant, el consum de vídeos a les xarxes s’està convertint en l’opció preferida en busca d’entreteniment.

Es per tot això que Minoria Absoluta aposta  per la producció audiovisual pensada, escrita i produïda per ser consumida única i exclusivament a través de les xarxes socials.

EN MINORIA vol ser un altaveu al servei dels nous creadors per presentar els seus projectes tots ells relacionats amb el món de l’entreteniment.

 • Creiem en Internet.
  Perquè Internet és una tele, una sala de cinema i un teatre. Perquè hi cap tot i hi cabem tots. Perquè tothom us pot veure i tothom hi pot crear.
 • Creiem en la bogeria.
  Perquè les coses normals ens avorreixen. Perquè les grans idees comencen amb petites absurditats. Perquè volem veure de què sou capaços.
 • Creiem en la gent.
  Perquè som una comunitat de creadors entusiastes. Perquè Internet té sentit si escoltem el que voleu dir. Perquè serà la vostra plataforma.
 • Creiem que no hi ha gèneres
  Perquè ens agrada l’humor i la ciència ficció i el drama i els documentals i la realitat virtual i els thrillers i l’acció i l’esperpento. Perquè tots fem de tot i consumim sense fronteres.
 • Creiem en les coses que són de veritat.
  Perquè internet és la cultura de l’autenticitat. Perquè no ens agrada si no ens ho creiem. Perquè ja hi ha massa gent copiant a la tele.
 • Creiem en el talent.
  Perquè sabem que hi ha creadors genials que ningú coneix (encara). Perquè volem mostrar talent desconegut. Perquè volem treballar amb els millors.
 • Creiem en l’entreteniment.
  Perquè ens apassiona divertir-nos. Perquè canviaran els mitjans però seguirem gaudint amb els productes ben parits. Perquè ens ho volem passar bé.
 • Creiem en l’esforç.
  Perquè som uns guerrillers. Perquè junts podem fer projectes millors.
 • Creiem en el risc.
  Perquè ha passat el temps de ser convencional. Perquè les coses noves incomoden, però obren portes. Perquè volem descobrir el que consumirem la propera dècada.

El món d’ahir

El món d’ahir és una publicació trimestral dedicada a la història d’autor. Es mou en un espai híbrid entre la literatura, el periodisme i l’assaig, i pretén reivindicar el plaer de llegir història com el què és: una aventura i un retrat de la condició humana al llarg del temps. “Història d’autor” que pren com a referència l’obra de Zweig, d’aquí el títol de la capçalera. Aquesta publicació neix amb la voluntat de  convidar les millors firmes del panorama català, espanyol i internacional per a que escriguin sobre història, encara que no ho hagin fet mai i també vol  rescatar la història en primera persona (cròniques, dietaris, memòries) així com també seleccionar textos de primer nivell dels autors que han escrit sobre temes històrics amb vocació literària.

La publicació es pot adquirir a elmond’ahir.cat, tant els números per separar  com també amb subscripcions anuals. També, es pot comprar directament en llibreries, de moment:

Llibreria Calders, La Central, Documenta, Laie, Alibri, Nollegiu, La impossible, Casa Usher (totes a Barcelona), Saltamartí  (Badalona), L’Espolsada (Les Franqueses), 22 (Girona), Dòria LLibres (Mataró), Caselles (Lleida), La Temerària (Terrassa),Cal llibreter (Sant Just Desvern) La Llar del Llibre (Sabadell), Muntanya de llibres (Vic) Drac (Olot) i Abacus.

 

 

Astrakan

Astrakan és una col·lecció editorial  d’humor i sàtira engegada per Minoria Absoluta i el segell Columna. El seu títol, Astrakan, uneix dos condicionants indispensables: és el nom d’una ciutat de l’est d’Europa –seguint la tradició de Polònia i Crackòvia– i és una paraula que remet a ‘astracanada’, una derivada de l’humor.

La col·lecció vol tornar a l’humor reposat i combinar obres de creació inèdites amb èxits internacionals, fins i tot reedicions de clàssics o d’altres gèneres que no siguin novel·la.

El primer títol d‘Astrakan és Ha tornat, una novel·la de Timur Vermes que ha aixecat polèmica a Alemanya. És una sàtira sobre Hitler que desmitifica el pervers personatge i imagina un hipotètic retorn del cap nazi a Europa el 2013.

El segon títol publicat és Tria la teva crisi de Júlia Cot i Jordi López Casanovas. Una revisió dels clàssics familiars de Tria la teva aventura que vol retratar amb humor – i no pas fals optimisme – aquesta generació perduda que s’ha vist atrapada en un context històric excepcional.

Pau, la força d’un silenci

A mitjans dels anys 40, Pau Casals és considerat el millor music del moment. Viu exiliat a Prada de Conflent, des d’on intenta ajudar les famílies republicanes amb necessitats, i on sovint ha de protegir-se de la Gestapo que controla la zona. Un cop acabada la guerra, Casals té l’esperança que la victòria aliada suposarà també la fi de la dictadura franquista a Espanya. Però els desitjos de Casals no es compleixen i, en conseqüència, El mestre decideix no tornar a tocar en públic mentre Franco continuï al poder i les potències occidentals no es determinin a forçar la seva caiguda. Mentrestant, malviu de donar classes a alumnes de violoncel. Un d’aquests alumnes, un noi  francès anomenat Pierre, se sent especialment afectat pel fet que un mestre com Pau Casals no ofereixi el seu talent al món. El jove intentarà convèncer el músic que es repensi la seva protesta, argumentant que un concert seu tindria tant ressò que li serviria encara més per cridar l’atenció sobre la injusta situació del seu país. Enmig d’aquest panorama, l’any 1950, coincideix la circumstància que se celebra el 200 aniversari de Bach. Com sigui que Casals és la màxima autoritat en Bach, als precs de Pierre s’afegiran la insistència d’un destacat grup de músics, amics i deixebles del mestre, com ara el famós violinista Alexander Schneider, que aconseguiran fer-lo canviar d’opinió.

L’argument definitiu que farà que Casals torni a tocar és la idea, atrevida i estrafolària, de fer venir els millors músics del món a Prada per celebrar allí el concert d’homenatge a Bach. Un esdeveniment que serà tot un gran èxit mundial. Aquest serà, també, el primer pas perquè Casals reprengui l’activitat pública i, amb poc temps, es converteixi en un abanderat de la causa de la llibertat a tot el món.

Pau, la força d’un silenci és una tvmovie produïda per MinoriaAbsoluta, TVC-Televisió de Catalunya i Euskal Telebista amb guió de Jordi Vallejo i Maria Jaén, direcció de Manel Huerga i protagonitzada per Joan Pera, Nao Albet, Carme Sansa i Marc Cartes.

Aquesta pel·lícula, és una ficció basada en fets reals, ha  participat en diferents festivals i ha obtingut:

-Premi especial de la Creu Roja al Festival de televisió de Montecarlo.

-Premi al millor actor per Joan Pera al Festival Seül Drama Awards (setembre 2018).

 

 

Polònia

Polònia és un espai d’humor basat en l’actualitat política. Cada setmana fa una anàlisi de l’actualitat a través d’un seguit d’esquetxos on els protagonistes són els polítics, periodistes i personatges mediàtics. Polònia es va estrenar a TV3 el 16 de febrer de 2006. Ha guanyat diferents premis: el 2007 va obtenir el Premi Ondas al millor programa de televisió local, el 2011 va obtenir el Premi ATV al millor maquillatge, el 2012 va obtenir el Premi Zapping al millor programa d’entreteniment. Actualment s’està emetent la 13a temporada.