España en dues trinxeres, la Guerra Civil en color

A partir del material elaborat per a la realització de la sèrie documental España dividida, la guerra civil en color -que estrena Dmax-,  s’ha fet un llargmetratge, que porta per títol Espanya en dues trinxeres, la Guerra Civil en color i  que es podrà veure a diferents cinemes a partir del divendres 28 d’octubre. Prèviament a l’estrena es farà un passi al cinema Doré de Madrid, el 25 d’octubre i un altre passe al cinema Verdi de Barcelona el dimecres 26.

Espanya en dues trinxeres, la Guerra Civil en color és un llargmetratge  documental en què, per primera vegada a Espanya el material d’arxiu original de la Guerra Civil ha estat digitalitzat a 4K i acolorit per obtenir un material únic que mostrarà la Guerra Civil com mai abans s’havia vist: en color.

Un equip format per més de 50 persones ha treballat durant un any i mig, sota la direcció de Francesc Escribano i Lluís Carrizo, per aconseguir una obra audiovisual que narra d’una forma objectiva una de les èpoques més obscures de la història  contemporània d’Espanya.

Aquest llargmetratge ha estat possible gràcies al laboriós procés de selecció, digitalització i acoloriment d’entre els més de 450 títols de la guerra civil espanyola que s’han conservat.

Polònia

Polònia és un espai d’humor basat en l’actualitat política. Cada setmana fa una anàlisi de l’actualitat a través d’un seguit d’esquetxos on els protagonistes són els polítics, periodistes i personatges mediàtics. Polònia es va estrenar a TV3 el 16 de febrer de 2006. Ha guanyat diferents premis: el 2007 va obtenir el Premi Ondas al millor programa de televisió local, el 2011 va obtenir el Premi ATV al millor maquillatge, el 2012 va obtenir el Premi Zapping al millor programa d’entreteniment. Actualment s’està emetent la 12a temporada.

 

Magical History Club

El gran físic Stephen Hawking, famós entre altres coses per les seves teories sobre els viatges en el temps ha aconseguit obrir un forat de cuc en la quarta dimensió que permet viatjar al passat. Així Hawking es desplaça pel temps emportant-se a diferents personalitats del passat que creu que poden aportar llum a la història de la humanitat. Minoria Absoluta s’ha assabentat de l’experiment que estava duent a terme Hawking i ha fitxat a alguns dels personatges històrics per un espectacle de monòlegs: el Magical History Club. Aquests curiosos monologuistes, que ja fa un temps que viuen entre nosaltres, reflexionen en clau d’humor sobre el nostre present des de la seva actitud històrica. Cada nit Hilter (Alain Hernández), Freud (Queco Novell), Cleòpatra (Mireia Portas), Maria Magdalena (Betsy Túrnez) i Gandhi (Lluís Villanueva) fan el seu espectacle de monòlegs al Teatre Coliseum. Amb la col·laboració especial de Berto Romero com a Stephen Hawking.

La Familia Irreal

L’espectacle teatral La familia irreal, el musical es va estrenar el novembre del 2012 al Teatre Victòria de Barcelona i va estar en cartellera fins al gener de 2014. Una producció de Minoria Absoluta i Dagoll DagomLa familia irreal, el musical explica les desventures de la família reial espanyola quan es veu desposseïda del seu tron, com afronten el dia a dia d’una família normal i corrent, tot això esquitxat amb molt d’humor i números musicals. La familia irreal, el musical va abaixar el teló definitivament el gener del 2014 després de més de 300 funcions i 200.000 espectadors.

Hazte Banquero

Minoria Absoluta ha coproduït  amb Conservas una creació de Xnet i 15MpaRato: l’obra de teatre Hazte banquero. Targetes Black: tot el que van voler amagar-te explicat amb les seves pròpies paraules.

Aquesta peça de “teatre de dades” es troba entre el teatre documental, el drama realista i la comèdia per narrar una part fonamental de la història contemporània espanyola.

Dirigida per Simona Levi i protagonitzada pels actors Josep Julien, Albert Pérez, Elies Barberà i Agnès Mateus, i a partir de textos i documents periodístics i inclosos en la causa que 15MpaRato ha impulsat, l’obra fa un recorregut pels esdeveniments que expliquen com es va crear això que anomenen “crisi”, aturant-se en els detalls “que no van voler explicar-nos”.

Hazte Banquero – Targetes Black: tot el que et van voler amagar explicat amb les seves pròpies paraules es va estrenar el juliol de 2016 al Teatre Poliorama dins del Festival Grec 2016.

L’adaptació és de Simona Levi i Sergio Salgado a partir de textos realitzats pel grup d’informació periodística i de supervisió legal del projecte Xnet.

Crackòvia

Crackòvia és un programa d’humor de Televisió de Catalunya presentat i dirigit per Joan Rufas  i centrat en el món de l’esport, sobretot en el futbol amb una atenció especial al Barça, Madrid i Espanyol. Cada setmana l’actualitat esportiva té la seva rèplica la nit dels dilluns. Actualment s’està emetent la 9a temporada per TV3-Televisió de Catalunya.

Women Voices Within

Service de postproducció del documental Women’s Voices Within dirigit per Mariane Pearl i produït per Jo Weir.

Women’s Voices Within explica la situació excepcional en què viu el poble Yazidi del nord de l’Iraq i en especial les dones que, un cop superada la guerra i en el moment en què semblava que podien recuperar els seus drets, han vist con Estat Islàmic ha tornat a ocupar les seves terres i s’han vist obligades a marxar.

Gràcies a la feina de l’organització Chime For Change  liderada per la periodista Mariane Pearl, algunes d’aquestes dones han pogut recuperar la confiança perduda per seguir endavant.

Beyond Magic with DMC

Allò que l’ull veu, la ment s’ho creu.

Segueix al mestre de l’il·lusionisme Drummond Money-Coutts (DMC) desafiant l’ordre natural de les coses amb trucs de màgia fets en directe i que no deixen ningú  indiferent.

Descrit com un dels millors mags de les noves generacions, DMC segueix les passes de mestres com Houdini, Karl Zener o el mateix Uri Geller.

Polònia, El Musical

L’espectacle teatral Polònia, el musical està dirigit per Xavier Ricart, incorpora a la plantilla habitual del Polònia de TV3, alguns membres de la qual ja vam poder veure a La Família Irreal: Bruno Oro, Queco Novell, Ivan Labanda, Mireia Portas, Xavi Serrano, Agnès Busquets, David Olivares i Anna Bertran.

L’acció ens situa en el moment decisiu en què Artur Mas i els líders polítics proconsulta intenten arribar a un acord sobre el futur polític del país. La cimera, que té lloc en un hotel, s’enfronta a múltiples dificultats. Rajoy i Esperanza Aguirre estan disposats a tot per fer-la fracassar.

En la creació del text hi figura el dramaturg Jordi Galceràn  juntament amb els guionistes del Polònia: Jaume Buixó, Julia Cot, Pau Escribano i Toni Soler.

Polònia, el musical es va estrenar el novembre del 2014 al teatre Poliorama i ha estat en cartellera fins al maig del 2015.

Ferran Adrià i la fàbrica de menjar solidari

Ferran Adrià i la fàbrica de menja solidari és un espectacle gastronòmic i solidari que vol recaptar fons pel Casal dels Infants. Apadrinat per Ferran Adrià, Minoria Absoluta hi col·labora en la idea, realització i producció de l’esdeveniment, en les seves 3 primeres edicions.  En les diferents edicions hi ha col·laborat xefs de prestigi internacional com són: Ferran Adrià, Joan Roca, Carme Ruscalleda, Carles Gaig, Mey Hofmann, Nando Jubany, Albert Adrià i Christian Escribà.

Born Humor

BornHumor és la divisió humorística del Born Centre Cultural. Minoria Absoluta té l’encàrrec de gestionar totes les activitats que s’enmarquen dins del BornHumor. La primera de les activitats és el cicle de conferències Humor en temps difícils; l’objectiu és reflexionar sobre la importància del sentit de l’humor en situacions de conflicte. L’humor és una arma molt valuosa per lluitar contra l’adversitat. Les 4 conferències d’aquest primer cicle de Born Humor van anar a càrrec de: Ahmed i Mohamed Malas (Malas Twins) grup teatral sirià, l’humorista gràfic Forges, Serio Marras i Guillo de la revista xilena APSI i Javier García Vicuña, director del programa Vaya Semanita.

Volkswagen

Minoria Absoluta ha produït per a National Geographic 4 micro documentals de 90” cadascun d’ells dedicat als nous vehicles elèctrics i híbrids de Volkswagen. L’ eUp, el eGolf i el Golf GTE són la resposta de la marca alemanya a la necessitat urgent de disposar d’un futur més net i silenciós.