Una vez al año

Una vez al año, és una comèdia romàntica protagonitzada per David Janer i Silvia Marty que dirigeix Héctor Claramunt, que també ha fet l’adaptació del text.

La seva versió original, Same time, next year,  va superar les 1.400 representacions a Broadway.

L’any 1975, després de passar una primera nit junts a un hotel, dos amants decideixen continuar la seva relació secreta, només es trobaran una vegada a l’any, al mateix lloc, el mateix dia, a la mateixa habitació d’hotel, mentrestant, la resta de les seves vides continua, amb els seus respectius matrimonis i fills.  Durant els següents 25 anys, hauran de fer front a l’evolució que experimentaran les seves respectives llars i al mateix temps, adaptar-se als canvis socials i històrics que també afecten les seves vides.

L’espectacle, de dos actors, juga entre la comèdia i el drama romàntic en sis escenes que expliquen l’evolució emocional dels personatges de forma absolutament conectada amb el moment històric i social que estan vivint.
L’adaptació de la nova producció que transportarà als dos protagonistes, David Janer i Silvia Marty, a l’Espanya d’entre 1975 i 2000, amb l’objectiu d’apropar la història al públic a través d’una major proximitat amb els esdeveniments històrics, socials i culturals d’aquells anys.

Una vez al año arriba al  Teatro Marquina de Madrid per fer temporada aquesta primavera. Funcions a partir del 16 de març de 2018.

Un cop l’any

Àngel Llàcer torna a la direcció amb Un cop l’any, una comèdia romàntica protagonitzada per Mar Ulldemolins i David Verdaguer que es podrà veure al Teatre Poliorama de Barcelona a partir de novembre de 2017.

Un cop l’any és l’adaptació de Same Time, Next Year un espectacle original de Bernard Slade que va triomfar als anys 70 a Broadway popularitzat arreu del món gràcies pel·lícula del mateix títol protagonitzada per Ellen Burstyn i Alan Alda.

L’any 1975, després de passar la primera nit junts en un hotel, dos amants decideixen seguir amb la seva relació en secret: només es trobaran un cop l’any, el mateix dia, a la mateixa habitació, mentre la resta de la seva vida segueix amb els seus matrimonis i fills.

Durant el transcurs dels següents 25 anys, hauran de fer front a l’evolució que experimentaran les seves respectives llars i, al mateix temps, adaptar-se als canvis socials i històrics que també afectaran les seves vides.

Un cop l’any és una producció de Minoria Absoluta i Cow Theatre.

David Verdaguer ha rebut el Premi TB (Teatre Barcelona) al millor actor pel seu treball en aquesta producció. Aquesta ha estat  la primera edició dels Premis TB, uns guardons que volen reconèixer, amb les votacions dels col·laboradors i usuaris de Teatre Barcelona, quines han estat les millors produccions i professionals de la temporada teatral 2017/2018.

Polònia, El Musical

L’espectacle teatral Polònia, el musical està dirigit per Xavier Ricart, incorpora a la plantilla habitual del Polònia de TV3, alguns membres de la qual ja vam poder veure a La Família Irreal: Bruno Oro, Queco Novell, Ivan Labanda, Mireia Portas, Xavi Serrano, Agnès Busquets, David Olivares i Anna Bertran.

L’acció ens situa en el moment decisiu en què Artur Mas i els líders polítics proconsulta intenten arribar a un acord sobre el futur polític del país. La cimera, que té lloc en un hotel, s’enfronta a múltiples dificultats. Rajoy i Esperanza Aguirre estan disposats a tot per fer-la fracassar.

En la creació del text hi figura el dramaturg Jordi Galceràn  juntament amb els guionistes del Polònia: Jaume Buixó, Julia Cot, Pau Escribano i Toni Soler.

Polònia, el musical es va estrenar el novembre del 2014 al teatre Poliorama i ha estat en cartellera fins al maig del 2015.

Magical History Club

El gran físic Stephen Hawking, famós entre altres coses per les seves teories sobre els viatges en el temps ha aconseguit obrir un forat de cuc en la quarta dimensió que permet viatjar al passat. Així Hawking es desplaça pel temps emportant-se a diferents personalitats del passat que creu que poden aportar llum a la història de la humanitat. Minoria Absoluta s’ha assabentat de l’experiment que estava duent a terme Hawking i ha fitxat a alguns dels personatges històrics per un espectacle de monòlegs: el Magical History Club. Aquests curiosos monologuistes, que ja fa un temps que viuen entre nosaltres, reflexionen en clau d’humor sobre el nostre present des de la seva actitud històrica. Cada nit Hilter (Alain Hernández), Freud (Queco Novell), Cleòpatra (Mireia Portas), Maria Magdalena (Betsy Túrnez) i Gandhi (Lluís Villanueva) fan el seu espectacle de monòlegs al Teatre Coliseum. Amb la col·laboració especial de Berto Romero com a Stephen Hawking.

La Familia Irreal

L’espectacle teatral La familia irreal, el musical es va estrenar el novembre del 2012 al Teatre Victòria de Barcelona i va estar en cartellera fins al gener de 2014. Una producció de Minoria Absoluta i Dagoll DagomLa familia irreal, el musical explica les desventures de la família reial espanyola quan es veu desposseïda del seu tron, com afronten el dia a dia d’una família normal i corrent, tot això esquitxat amb molt d’humor i números musicals. La familia irreal, el musical va abaixar el teló definitivament el gener del 2014 després de més de 300 funcions i 200.000 espectadors.

Hazte Banquero

Minoria Absoluta ha coproduït  amb Conservas una creació de Xnet i 15MpaRato: l’obra de teatre Hazte banquero. Targetes Black: tot el que van voler amagar-te explicat amb les seves pròpies paraules.

Aquesta peça de “teatre de dades” es troba entre el teatre documental, el drama realista i la comèdia per narrar una part fonamental de la història contemporània espanyola.

Dirigida per Simona Levi i protagonitzada pels actors Josep Julien, Albert Pérez, Elies Barberà i Agnès Mateus,  a partir de textos i documents periodístics inclosos en la causa que 15MpaRato Va impulsat, l’obra fa un recorregut pels esdeveniments que expliquen com es va crear això que anomenen “crisi”, aturant-se en els detalls “que no van voler explicar-nos”. L’adaptació és de Simona Levi i Sergio Salgado a partir de textos realitzats pel grup d’informació periodística i de supervisió legal del projecte Xnet.

Hazte Banquero. Targetes Black: tot el que et van voler amagar-te explicat amb les seves pròpies paraules es va estrenar el juliol de 2016 al Teatre Poliorama dins del Festival Grec 2016.

Astronautes, Houston tenim un cadàver!

Astronautes, Houston tenim un cadàver!  una comèdia de nova creació escrita per Rafel Barceló i Jordi López Casanovas, guionistes de l’equip de Minoria Absoluta que han treballat principalment en programes tan emblemàtics com són Polònia i Crackòvia de TV3.

Els tres primers astronautes a arribar a la lluna, Armstrong, Collins i Aldrin, estan de tornada al centre espacial de la NASA a Houston, preparats per passar la quarantena però sorprenentment no han tornat sols, dins de la nau ha aparegut un cadàver calcinat… Aquest és el punt d’arrencada de Astronautes.

Els protagonistes són els actors Queco Novell (Neil Armstrong), David Olivares (Michael Collins), Mireia Portas (agent especial de la NASA i altres), i Xavier Serrano (Buzz Aldrin), habituals en els espais d’humor televisius, Polònia i Crakòvia, també han format part de dues de les produccions teatrals anteriors de Minoria Absoluta: La Família Irreal i Polònia, el musical, aquest cop però no faran paròdia política ni imitacions. La direcció d’aquest espectacle anirà a càrrec de Xavier Ricart.