El món d’ahir

El Món d’Ahir és una publicació trimestral dedicada a la història d’autor. Es mou en un espai híbrid entre la literatura, el periodisme i l’assaig, i pretén reivindicar el plaer de llegir història com el què és: una aventura i un retrat de la condició humana al llarg del temps. “Història d’autor” que pren com a referència l’obra de Zweig, d’aquí el títol de la capçalera. Aquesta publicació neix amb la voluntat de  convidar les millors firmes del panorama català, espanyol i internacional per a que escriguin sobre història, encara que no ho hagin fet mai i també vol  rescatar la història en primera persona (cròniques, dietaris, memòries) així com també seleccionar textos de primer nivell dels autors que han escrit sobre temes històrics amb vocació literària.

La publicació es pot adquirir a elmondahir.cat, tant els números per separar  com també amb subscripcions anuals. També, es pot comprar directament a les llibreries.

 

 

Astrakan

Astrakan és una col·lecció editorial  d’humor i sàtira engegada per Minoria Absoluta i el segell Columna. El seu títol, Astrakan, uneix dos condicionants indispensables: és el nom d’una ciutat de l’est d’Europa –seguint la tradició de Polònia i Crackòvia– i és una paraula que remet a ‘astracanada’, una derivada de l’humor.

La col·lecció vol tornar a l’humor reposat i combinar obres de creació inèdites amb èxits internacionals, fins i tot reedicions de clàssics o d’altres gèneres que no siguin novel·la.

El primer títol d‘Astrakan és Ha tornat, una novel·la de Timur Vermes que ha aixecat polèmica a Alemanya. És una sàtira sobre Hitler que desmitifica el pervers personatge i imagina un hipotètic retorn del cap nazi a Europa el 2013.

El segon títol publicat és Tria la teva crisi de Júlia Cot i Jordi López Casanovas. Una revisió dels clàssics familiars de Tria la teva aventura que vol retratar amb humor – i no pas fals optimisme – aquesta generació perduda que s’ha vist atrapada en un context històric excepcional.