IDEAL

IDEAL (Immersive, Digital, Exhibition, Arts, Lab), Centre d’Arts Digitals és el lloc on es troben el futur dels museus i el futur dels cinemes. Un centre de cultura digital que experimenta amb la immersivitat a partir de projeccions audiovisuals, realitat augmentada, realitat virtual i holografia per crear una nova relació entre l’art i la societat.

Recupera un antic cinema del 1917, convertit en estudi de televisió l’any 1984, protagonista durant dècades de la vida cultural del Poblenou de Barcelona. 2000 m2 dedicats a la creació, formació i difusió de la cultura digital: el punt trobada entre art, tecnologia i ciència.

Partners fundadors: EYESBERG MIRA,  DIGALIX,  MAGMACULTURA i MINORIA ABSOLUTA

Partners internacionals: SOCIETÉ DES ARTS TECHNOLOGIQUES, EXHIBITION HUB, BERLINER FESTPIELE, BASE MILANO

Inauguració: octubre de 2019

 

 

Layers of Reality

Layers of Reality és un projecte de Minoria AbsolutaDigalix i Magma Cultura que aposta per la realitat virtual.  Un projecte que uneix tecnologia, contingut i experiència d’usuari. Es tracta d’una solució integral formada per equips de producció audiovisual, de desenvolupament de programació interactiva i de servei tècnic.

Layers of Reality té el seu dispositiu de disseny propi GATE VR per garantir que els continguts audiovisuals interactius es gaudeixin amb la màxima qualitat disponible al mercat, integrant-se perfectament en qualsevol espai.

En Minoria

Minoria Absoluta engega un nou projecte, el web EN MINORIA (enminoria.com), un nou canal de comunicació. Una finestra que generarà contingut específic per internet. La forma de consumir productes audiovisuals està canviant, el consum de vídeos a les xarxes s’està convertint en l’opció preferida en busca d’entreteniment.

Es per tot això que Minoria Absoluta aposta  per la producció audiovisual pensada, escrita i produïda per ser consumida única i exclusivament a través de les xarxes socials.

EN MINORIA vol ser un altaveu al servei dels nous creadors per presentar els seus projectes tots ells relacionats amb el món de l’entreteniment.

 • Creiem en Internet.
  Perquè Internet és una tele, una sala de cinema i un teatre. Perquè hi cap tot i hi cabem tots. Perquè tothom us pot veure i tothom hi pot crear.
 • Creiem en la bogeria.
  Perquè les coses normals ens avorreixen. Perquè les grans idees comencen amb petites absurditats. Perquè volem veure de què sou capaços.
 • Creiem en la gent.
  Perquè som una comunitat de creadors entusiastes. Perquè Internet té sentit si escoltem el que voleu dir. Perquè serà la vostra plataforma.
 • Creiem que no hi ha gèneres
  Perquè ens agrada l’humor i la ciència ficció i el drama i els documentals i la realitat virtual i els thrillers i l’acció i l’esperpento. Perquè tots fem de tot i consumim sense fronteres.
 • Creiem en les coses que són de veritat.
  Perquè internet és la cultura de l’autenticitat. Perquè no ens agrada si no ens ho creiem. Perquè ja hi ha massa gent copiant a la tele.
 • Creiem en el talent.
  Perquè sabem que hi ha creadors genials que ningú coneix (encara). Perquè volem mostrar talent desconegut. Perquè volem treballar amb els millors.
 • Creiem en l’entreteniment.
  Perquè ens apassiona divertir-nos. Perquè canviaran els mitjans però seguirem gaudint amb els productes ben parits. Perquè ens ho volem passar bé.
 • Creiem en l’esforç.
  Perquè som uns guerrillers. Perquè junts podem fer projectes millors.
 • Creiem en el risc.
  Perquè ha passat el temps de ser convencional. Perquè les coses noves incomoden, però obren portes. Perquè volem descobrir el que consumirem la propera dècada.

Women Voices Within

Service de postproducció del documental Women’s Voices Within dirigit per Mariane Pearl i produït per Jo Weir.

Women’s Voices Within explica la situació excepcional en què viu el poble Yazidi del nord de l’Iraq i en especial les dones que, un cop superada la guerra i en el moment en què semblava que podien recuperar els seus drets, han vist con Estat Islàmic ha tornat a ocupar les seves terres i s’han vist obligades a marxar.

Gràcies a la feina de l’organització Chime For Change  liderada per la periodista Mariane Pearl, algunes d’aquestes dones han pogut recuperar la confiança perduda per seguir endavant.

Beyond Magic with DMC

Allò que l’ull veu, la ment s’ho creu.

Segueix al mestre de l’il·lusionisme Drummond Money-Coutts (DMC) desafiant l’ordre natural de les coses amb trucs de màgia fets en directe i que no deixen ningú  indiferent.

Descrit com un dels millors mags de les noves generacions, DMC segueix les passes de mestres com Houdini, Karl Zener o el mateix Uri Geller.

Grossa Cap d’Any

Minoria Absoluta va ser l’encarregada del guió del sorteig de la Grossa de Cap d’any que es va celebrar el 31 de desembre de 2014 al TNC. La gala va ser presentada per Helena Garcia Melero i Marc Giró i va comptar amb la participació del Marc Giró de Polònia (David Marcé). El sorteig es va emetre en directe per TV3 – Televisió de Catalunya.

Ferran Adrià i la fàbrica de menjar solidari

Ferran Adrià i la fàbrica de menja solidari és un espectacle gastronòmic i solidari que vol recaptar fons pel Casal dels Infants. Apadrinat per Ferran Adrià, Minoria Absoluta hi col·labora en la idea, realització i producció de l’esdeveniment, en les seves 3 primeres edicions.  En les diferents edicions hi ha col·laborat xefs de prestigi internacional com són: Ferran Adrià, Joan Roca, Carme Ruscalleda, Carles Gaig, Mey Hofmann, Nando Jubany, Albert Adrià i Christian Escribà.

Born Humor

BornHumor és la divisió humorística del Born Centre Cultural. Minoria Absoluta té l’encàrrec de gestionar totes les activitats que s’enmarquen dins del BornHumor. La primera de les activitats és el cicle de conferències Humor en temps difícils; l’objectiu és reflexionar sobre la importància del sentit de l’humor en situacions de conflicte. L’humor és una arma molt valuosa per lluitar contra l’adversitat. Les 4 conferències d’aquest primer cicle de Born Humor van anar a càrrec de: Ahmed i Mohamed Malas (Malas Twins) grup teatral sirià, l’humorista gràfic Forges, Serio Marras i Guillo de la revista xilena APSI i Javier García Vicuña, director del programa Vaya Semanita.

Volkswagen

Minoria Absoluta ha produït per a National Geographic 4 micro documentals de 90” cadascun d’ells dedicat als nous vehicles elèctrics i híbrids de Volkswagen. L’ eUp, el eGolf i el Golf GTE són la resposta de la marca alemanya a la necessitat urgent de disposar d’un futur més net i silenciós.