20.5.2019
DMAX estrena España después de la Guerra, el franquismo en color

Dimarts, 21 de maig, a les 22:30 hores,  s’estrena a DMAX la serie documental España después de la Guerra, el franquismo en color. Un episodi clau de la història recent d’Espanya, explicat des d’una perspectiva única i, per primera vegada, a tot color, una ambiciosa producció de Minoria Absoluta per a DMAX que al llarg de quatre episodis- que s’emetran setmanalment cada dimarts- , oferirà un relat cronològic de les principals fites polítiques, socials, econòmiques i culturals que van marcar els gairebé 40 anys del Règim de Franco, des del  final de la Guerra Civil fins a la mort del dictador l’any 1975.

Aborda, de forma cronològica, les diferents etapes del règim franquista i els seus efectes a la societat espanyola transportant a l’espectador fins el 22 de novembre de 1975, dia en que Joan Carles de Borbó és proclamat Rei d’Espanya dos dies després de la mort de Francisco Franco. Seran gairebé 4 dècades de poder absolut que transformaran el país i marcaran, per sempre, la història d’Espanya, i que, per primer cop, es podrà veure de forma realista i en color.

Aquesta ambiciosa sèrie documental reprèn el relat de la història d’Espanya, allà on ho va deixar España dividida: la Guerra Civil en color,  l’aclamada producció documental de DMAX que, per primera vegada, ensenyava  d’una forma vibrant i en color un dels episodis de la nostra història, la Guerra Civil. DMAX reforça així la seva aposota pel gènere històric i documental. Una sèrie que, després de la seva estrena a DMAX,  traspassarà fronteres i es podrà veure a 170 països de tot el món a través del canals de Discovery.

Després de l’emissió de cada capítol dEspaña después de la guerra: el franquismo en color, DMAX oferirà La mirada de los historiadores, un programa especial d’una hora de durada en el que més d’una vintena d’historiadors, acadèmics i politòlegs analitzen i contextaulitzen les imatges dels esdeveniments narrats en cadascún dels episodis.

Un variat grup d’experts, entre els que figueren noms tan reputats com elc catedràtic d’Història Social, Santos Juliá – que execrceis a més com a assessor històric de la sèrie-, l’escriptor i hispanista britànic Paul Preston i el capellà i historiador reconegut amb el Premio Nacional de Historia, Fernando García de Cortázar. Des del punt de vista dels experts, els espectadors coneoxaran les causes i conseqüències dels episodis claus que van marcar la dictadura de Franco, els factors i pèrsonatges que van jugar un paper clau en la història recent  i com aquests van influir en la societat durant 4 dècades.

Estrena, dimarts 21 de maig, a les 22:30 hores a DMAX.