1.2.2017
Cervantes contra Lope al Festival de Luchon

La tv movie Cervantes contra Lope, una producció de Minoria Absoluta i Onza Entertainment per a TVE, participa a la secció espanyola del Festival des Créations Télévisuelles de Luchon que se celebra a Bagnères-de-Luchon de l’1 al 5 de febrer de 2017. 

Cervantes contra Lope retrata l’enfrontament que van viure a començaments del segle XVII dos dels escriptors més  famosos de la història de la literatura europea, Miguel de Cervantes (Emilio Gutiérrez caba) i  Félix Lope de Vega (Jose Coronado). El tema es tracta com un suposat documental. Un equip de televisió del segle XXI es trasllada al Madrid de 1614 per entrevistar  Cervantes,  Lope i la gent que els envolta. És el moment de l’aparició de El Quijote de Avellaneda i ha esclatat amb tota la seva força la rivalitat entre els dos genis. El documental se submergeix en la intriga sobre la identitat d’Avellaneda, i de passada descriu a Cervantes i Lope de Vega com dos personatges brillants però plens d’inseguretats i insatisfets permanentment.

Francesc Escribano, director de Minoria Absoluta i productor executiu d’aquesta tv movie aprofitarà la seva participació en el festival de Luchon per presentar una nova producció, Pau, una nova tv movie, produïda juntament amb Slot Machine, que relata la vida del músic Pau Casals durant el seu exili a Prada de Conflent. Dins del Festival es podran veure les primeres imatges que s’emetrà per Tv3.